Празник на местната инициатива

Празник на местната инициатива

МИГ ЛОМ организира първия си “Празник на местната инициатива” и кани всички ЛОМЧАНИ на днудневна празнична програма.

Целта на публичното събитие е чрез тематичен форум и занимания на открито да бъдат популяризирани местното културно наследство и традиции, да се представят местни производители, земеделци и бизнес, свързани с изпълнението на Стратегията за развитие на територията и Местната инициативна група Лом.

Двудневната празничната програма включва:

Ден първи – 08.11.2019 г. /петък/

  1. Старт на празника в 10,00 часа с посрещане на официалните гости на събитието с изпълненията на мажорения и фанфарен състав на I ОУ “Никола Първанов” в Атриума на Общински пазар Лом, където ще бъде “отворен офис на открито” и ще бъде представена дейността на МИГ-ЛОМ.
  2. Откриване на изложба на фотографа Николай Николов, автор на художествени фотоси в Забелязано в Лом в социалната мрежа Facebook.
  3. Индивидуално представяне на групата ломски приложници, обединени в “Задруга на ломските майстори”, които ще изложат своите самородни и интересни творби.
  4. Робоолимпиада между отбори по роботика към ПГ “Найден Геров” и забавни скечове, изиграни от учениците от ПГПТ- Лом;
  5. Спортни и забавни игри и надпревари между женски футболен отбор на СУ “Димитър Маринов” гр. Лом и младежки отбор ПГСС “Дунавска земя” с. Ковачица;
  6. Изява на местни музикални дарования;
  7. Майсторско управление на велосипед от учениците деца и младежи от СУ “Димитър Маринов” гр. Лом и ОУ “Кирил и Методий” с. Ковачица;

Ден втори – 09.11.2019 г. /събота/

  1. Изпълнаения на **фолклорен танцов състав ** ФС “Северняче” от 10.00 часа;
  2. Откриване на изложение на местни продукти и производства “Произведно в Лом”;
  3. Дегустации на месни, млечни продукти, ломска бира и вино;
  4. Демонстарции на ученици от ПГПТ- Лом и ПГСС “Дунавска земя” с. Ковачица;
  5. Благотворителна разпродажба на ястия от щандове на ПГЗХЗ” Д.Менеделеев” и СНЦ “Нов дом нов шанс” в ползана на деца с увреждания от Дом “Мечта” в гр. Лом;
  6. По време на празника за доброто Ви настроение ще се погрижат аниматорите на “МИМО ШОУ” от Варна , а който желае да види Лом от птичи поглед, може да се качи на балон!

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of