Уличните животни на Лом

Ще се запознаете с част от уличните кучета и котки на града. Те са обичани и обгрижвани от добри хора. Много от минувачите им се радват.

Това е Пепка, а за някои други Яна. Живее пред общиата и когато ме види веднага идва и започва да ме закача. Не само мен. Често изненадва познати и започва нежно да ги хапе за ръцете. Може да ви уплаши, дори, но после разбирате, че това е най-доброто куче.

Често ни придружава като се разхождаме. Стигала е много далеч с нас, което показва нейната всеотдайност.

Това е най-добрият приятел на Пепка. Не му знам името, но знам, че са винаги заедно. Ще ги видите да си играят и хапят.

Запознайте се с Белчо или Чъки. Също едно от най-обичаните кучета на Лом. Може да го видите покрай гимназията. Викнете ли го веднага ще дойде.

Вихра живее на Тодор Велев. Ако минавате по алеята ще я видите в тревата. Когато я снимах ми позира с удоволствие, за което й благодаря. Красива и шарена тя е голям сладур.

Тази майка на тези прекрасни котенца е любимка пък на един от блоковете на Крум Пастърмаджиев. Всеки ден я хранят, а когато роди се грижат за котенцата. За съжаление котката има врагове и това не са кучетата, които тя дори напада, а хората. Има недоброжелатели, които правят всичко възможно котенцата да “изчезнат”.

Тези черни “пантери” ги снимах близо до читалището. Грижат се сами за себе си, като влизат в контейнерите. Оцеляват.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of