Зелената къща

Зелената къща

Красивата зелена къща на улица Славянска, скрита през топлите месеци от дърветата крие своите прекрасни истории. Още през 60-те години там са работили бакърджии – правили са съдове от мед. След това на сутерена вместо сегашният хранителен магазин е имало работилница за електроуреди, както и ключарско ателие.

В малката работилница “22 вида услуги” е текъл отделен живот, освен поправянето на прахосмукачки, печки, хладилници и др. електоруерди. Баш майстора дядо Солчо е бил посещаван не само за поправки, но и за приятни срещи с добри приятели. Зад синьото перде в помещението са се крили всевъзможни бутилки, оставени от благодарни клиенти. Често при дядо Солчо да “дегустират” подаръците са се отбивали д-р Динчев, Буби бубиньора и още безброй други приятели. С много закачки и бъзици са минавали вечерите им в работилницата.

Там е продавала и риба известната Лили рибарката. Нейната пушена скумрия и жива риба от голямата вана е била в менюто на много ломчани. Но Лили най-много я помнят децата по онова време, защото вътре в рибарския магазин са се продавали оригинални шоколаводи яйца Киндер с истински сглобяеми играчки вътре!

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of